Rolul sportului in recuperarea persoanei cu autism

Andreea Marica si Lacramioara Munteanu – terapeutii care lucreaza cu S.A.I.

S.A.I. are 4 ani si 3 luni si a fost diagnosticata cu autism infantil si intarziere mintala moderata.

La inceputul terapiei, S.A.I. manifesta un comportament refractar, intoleranta, frustrare si irascibilitate crescuta.

Implicarea copilului in activitati sportive structurate a dus la o colaborare mai usoara, la achizitii in plan cognitiv, la acceptarea comenzilor primite si executarea acestora cu succes.

Rolul sportului in recuperarea copiilor cu intarzieri in dezvoltare

Psihopedagog Sandru Mariana

Andrei P. este un copil vesel si afectuos care a fost diagnosticat cu intarziere psiho-motorie si retard mintal. La 2 ani si 6 luni a facut primii pasi, sustinut de un adult si la 4 ani a inceput sa mearga. La 7 ani a inceput terapia de stimulare cognitiva, logopedica si frecventarea antrenamentelor de Owan Ki Do.

Efectele sportului in terapia lui E.

Andreea Marica – psiholog

E. are 5 ani si 4 luni si a fost diagnosticat cu tulburare din spectrul autist, retard moderat si sindrom hiperkinetic cu deficit de atentie.

La inceputul terapiei copilul manifesta un comportament refractar ori de cate ori era implicat intr-o activitate noua si prezenta reactii severe la schimbarea mediului si in interactiunea cu persoanele noi, reactii concretizate prin crize de plans, tipete si trantit pe jos.

Rolul sportului in recuperarea copiilor cu autism

Mariana Sandru si Iulia Bogdan – psihopedagogi, terapeutii gemenilor Andrei si Mihai Albu, diagnosticati cu autism infantil si ADHD

Andrei si Mihai au 8 ani si jumatate si de la 4 ani si jumatate au fost diagnosticati, iar la 5 am inceput deja terapia – o ABA adaptata nivelului fiecaruia – coordonata de psihologul Ioana Butoi. Programele pe care le-am aplicat gemenilor au fost variate, iar ei au raspuns foarte bine. Acum sunt la scoala – clasa I, intr-o scoala de masa – si prin multa munca, pot tine ritmul cu ceilalti copii: scriu, citesc, rezolva exercitii si probleme de matematica, deseneaza.